Naturoplevelser og aktiv ferie med højt til himlen


VESTJYLLAND

I området omkring Hvide Sande finder du plads til ro og fordybelse, smukke landskaber, idylliske købstæder, masser af kulturbegivenheder og masser af muligheder for at være aktiv med din sport!

 

HVIDE SANDE

Hvide Sande er Danmarks yngste by – grundlagt som den er i 1931. Hvide Sande er i dag en meget aktiv havneby, der til stadighed omstiller sig til de omstændigheder der gives.

I Hvide Sande kan du finde masser af gode shopping, gode spisesteder, spændende oplevelser på den meget aktive havn og mange andre ting. Hele havneområdet summer af liv, når en blanding af fiskekuttere, fragtskibe, jack-up skibe og offshoretransporter sejler ud og ind af den travle havn.

Vil du bare nyde det og sidde og iagttage livet er der masser af muligheder på havnen, restauranterne Kommandobroen, Under Broen og Cafe Marina ligger alle lige ned til vandet og man kan sidde udenfor og nyde deres lækre mad, en kold øl eller en god kaffe her.

Du kan også besøge en af de mange fiskebutikker og supermarkeder og købe fisk og hvad der ellers behøves til en god picnic og nyde livet og udsigten fra f.eks. Troldebjerg, Hvide Sande Sportsfiskercenter eller fra kajkanten eller molerne. Mylus Erichsens Bryghus overfor auktionshallen er bestemt også et besøg værd!

Er du allerede surfer eller har du planer om at lære det, så er du det rigtige sted! I Hvide Sande, hvor vi har vand på begge sider og masser af vind er der uanede muligheder for at dyrke eller lære alle surfdisciplinerne. Windsurfing, kitesurfing, surfing og SUP kan læres hos Windsport, SurfFarm og Westwind, mens Kabelparken giver mulighed for at køre på vandski og wakeboard!
På Ringkøbing Fjord kan der wind – og kitesurfes på fladt vand og du kan bunde 800 m ud på sandbund. I Vesterhavet ved havnemolerne er der mulighed for både surfing og SUP samt wind- og kitesurfing.

 

HOLMSLAND KLIT

Holmsland Klit, der strækker sig fra Søndervig i nord til Nymindegab i syd rummer uendelige muligheder for at gå ture og koble fra hverdagens stress og jag. En vandretur langs stranden er en fantastisk oplevelse næsten uanset vejret.

Lige nord for Hvide Sande ligger Lyngvig Fyr, der er et fast landmærke for de fastboende. Det 36 m høje fyr er virkelig et besøg værd – man kan se hele området fra toppen! Der er butik og cafe på stedet.

 

SØNDERVIG

Den gamle badeby Søndervig ligger som porten til Vesterhavet i området. I den travle badeby er der masser af muligheder for shopping, gode madoplevelser og natteliv.

For en rigtig god madoplevelse kan vi anbefale Restaurant Sandgaarden.

 

RINGKØBING

Den smukke gamle købstad er altid et besøg værd. Med sine gamle, smukke bindingsværkshuse og brostenbelagte  gader er det et godt sted til en afslappet spadseretur. Der er også rig mulighed for gode madoplevelser og gode shoppingtilbud i Ringkøbing.

 

SPORT

Hele området omkring Hvide Sande og Ringkøbing Fjord er et mekka for sportsudøvere.

Området er et mekka for alle former for surfsport så er du allerede bidt af surfsporten eller har du tanker om at prøve finder du ikke et bedre sted i hele Nordeuropa.

Der findes masser af gode golfbaner rundt om fjorden – Holmsland Klit Golf, Dejbjerg Golfklub og Henne Golfklub ligger alle indenfor rækkevidde.

De storslåede landskaber med deres variation af åbent klitlandskab og skov opfordrer cyklisterne til at cykelture i området. Mountainbikere kan finde masser af udfordringer i Blåbjerg Plantages bikestier.

 

KULTUR

Heller ikke kultur kan man slippe udenom. Teatret OM, Spillestedet Generator i Ringkøbing, Rock i Ringkøbing, Bork Havn Musikfestival, Hvide Sande Masterclass, Ringkøbing Museums mange aktiviteter er med til sætte området på det kulturelle landkort.

Du kan se et overblik over mange af kulturbegivenhederne her.

Er du til madoplevelser helt ud over det sædvanlige er Henne Kirkeby Kro et besøg værd – kroen blev i 2016 belønnet med 1 Michelin stjerne. Rygtet siger, der skal reserveres pladser i god tid.

Send besked

Landingpage webform

Send os en besked via understående formular, og vi vil vende retur snarest.

VORES KUNDER ELSKER OS​


"Så snart vi kommer forbi Nymindegab, og vi ser de gamle fiskerhytter, så starten ferien hos os. For et par år siden opdagede vi helt tilfældigt Butik Fjordblink og deres sommerhus TOSOM..

Fra første gang, da vi ankom, følte vi os med det samme velkommen, og man føler næsten ikke, at man er gæst, vi føler os hjemme. Selv en regnvejrsdag på sofaen er hyggeligt, når man kigger ud på Ringkøbing Fjord og med strikkepindene i hånden. Vi siger tak for, at vi må være gæst, i det med kærlighed indrettede sommerhus."

 

- Harald og Andrea Schwind, Handewitt.

Firmainfo


  • Butik Fjordblink
  • CVR: 38328352

Åbningstider


  • Tirsdag - Fredag: 12.00 - 17.00
  • Lørdag: 10.00 - 12.00
  • Søndag - Mandag: Lukket